За 10 области е в сила жълт код за силен

...
 За 10 области е в сила жълт код за силен
Коментари Харесай

Жълт код в 10 области заради силен вятър

 

За 10 области е в действие жълт код за мощен вятър на през днешния ден, оранжев код за мощно неспокойствие на морето ще важи за Варна и Добрич. Това сочи информация на уеб страницата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Жълт е кодът за вятър за областите: Велико Търново, Видин, Враца, Монтана, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Русе, Сливен, Стара Загора. Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Русе, Сливен, Стара Загора, Пловдив и Пазарджик.

Жълтият код значи, че времето е евентуално рисково. Синоптиците поучават хората да бъдат деликатни за летящи във въздуха предмети и предизвестяват, че затова са вероятни местни нарушавания на нормалните действия навън.

Жълт е кодът за мощно неспокойствие и вятър на крайбрежието в област Бургас.

Оранжев код за Варна и Добрич е в действие за неспокойствие на морето и мощен вятър. Оранжевият код значи, че времето е рисково. Синоптиците предизвестяват за мощни ветрове, прилив и огромни талази. От Национален институт по метеорология и хидрология обръщат внимание, че това може да докара до местни наводнения в крайбрежните зони, обилни повреди в крайбрежната инфраструктура (дюни, насипи и пристанища). На хората се предлага да заобикалят пътувания и да остават в застрашените крайбрежни региони.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР